top of page
elif aslan

İstanbul Acıbadem Üniversitesi  Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji bölümü onur derecesi mezunuyum. Yüksek lisansımı İstanbul Kent Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitütüsü Psikoloji Anabilim Dalı Klinik Psikoloji bölümünde, onur derecesiyle tamamlayarak  Klinik Psikolog uzmanlığımı aldım. Türk Psikologlar Derneği asil üyesiyim. 

 

Prof. Dr. Hakan Türkçapar ve Dç. Dr. Nevin Dölek'ten Bilişsel Davranış Terapileri ve Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi Eğitimlerini tamamladım.İstanbul Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi yatılı erkek kliniği  akut psikoz servisinde psikolog olarak  görev aldım.

Bireyler ve gruplar için düzenlenen özel  psikolojik danışmanlık seminerlerinde  danışman olarak süpervizyonlar verdim. 

 

Ayrıca  20 senedir iş yönetimi, kariyer danışmanlığı, çalışanlarda stres yönetimi konularında hem bireylere hem de şirketlere danışmanlık hizmeti vermekteyim.

 İlk üniversitem olan 9 Eylül Üniversitesi tasarım  bölümünden sonra, iş hayatına atıldım ve kendi  etkinlik ve organizasyon ajansımı kurdum, aktif olarak Türkiye'nin en büyük markalarıyla çalıştım.Küçüklüğümden beri, insanların hayatlarında fark yaratacak bir kariyer yoluna girmek istediğimi biliyordum ve bu ilgi beni psikoloji bilimini  anlamaya ve akademik olarak okumaya yönlendirdi.

Bireysel Psikolojik Danışma, Çift ve Aile Terapisi ,Boşanma ve Ayrılmalar ,Davranışsal Problemler, Kariyer Danışmanlığı, Stresle Başa Çıkma ,Öfke Kontrolü, Anksiyete-Kaygı  Bozukluğu konularında destek vermekteyim.  

Ağırlıklı olarak Bilişsel Davranışçı Terapi ekolünde çalışmakla beraber; Metakognitif Terapi Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi, Kabul ve Kararlılık Terapisi, Varoluşçu Terapi  gibi farklı terapi yöntemlerinden de faydalanmaktayım. Tek bir ekole bağlı kalmak yerine, duruma ve danışanın ihtiyaçlarına uygun  modelleri kullanmaktayım ; bu nedenle terapilerde bütüncül (eklektik) yaklaşımla çalışmaktayım. 

Bilişsel terapi, zihinsel süreçlere odaklanır.  Bilgi işleme süreçleri, kognüsyonlar, bunların duygular ve davranışlar üzerindeki etkileri, bilişsel terapilerin ana konusudur. Bilişsel Terapi, kişide uyumsuzluğa neden olan bilişlerin (düşünceler, düşünce yapıları, inançlar, tutumlar , varsayımlar gibi), danışanla birlikte keşfedilmesi, bunların sorgulanması, esnetilmesi ve daha uyumlu olanlarla değiştirilmesini hedefler.

 

Yıllar içinde kökleşmiş düşünce tarzlarını, çocukluktan gelen kökleşmiş ama işlevsel olmayan  inançları, işlevsel olanlarla değiştirmeyi hedefler. Beraber işlevi olmayan  düşüncelerin doğruluğunu sorgularız.

  

 İlk adımımızı atabilmek için, defalarca düştük, denedik ,acı çektik, destek aldık ama pes etmedik ve sonunda hepimiz yürümeyi öğrendik. 

Hayatın bazı evrelerinde de  dizlerimizin üzerine düştüğümüzü hissettiğimiz, devam etmekte zorlandığımız dönemlerimiz olur. Böyle zamanlarınızda sizlere destek vermek ve tekrar emin adımlarla, hayatın anlamını keşfederek yolculuğunuza devam edebilmek ve  beraber güçlüklerin üstesinden gelebilmek için, en kısa zamanda tanışmak dileğiyle..

bottom of page